Vakantie in Vall de Pop

English version

De streek in Spanje waar we zijn gevestigd heet Vall de Pop ofwel de Jalónvallei in de provincie Alicante. Deze vallei is ca. 30 km lang en is omgeven door bergen. In deze vallei liggen 6 dorpen. Ieder met een eigen karakter.

De dorpen in de vallei zijn Senija, Lliber, Jalón, Alcalalí, Parcent, Benigembla en Castell de Castells. Jalón is het belangrijkste dorp in de vallei. Er is veel wijnbouw, citrusvruchten- en amandelteelt. In februari kleurt de hele vallei wit door de amandelbomen die dan in bloei staan.

Alle dorpen stammen uit de Moorse tijd en hier en daar lijkt het of de tijd heeft stil gestaan. De vallei is geliefd bij veel buitenlanders door de rust die er heerst. Toch zit men slechts een half uur verwijderd van de stranden van Calpe en Benissa. Allicante en Valencia zijn goed te bereiken via de AP7 en zijn slechts een uur rijden verwijderd van de vallei. De mooiste tijd om uw vakantie in de vallei door te brengen is in het voor- en najaar.

De vallei biedt een zee van ruimte en veel activiteiten voor zowel een rustige als een sportieve vakantie. Een must is het bezoeken van de rastro op zaterdagmorgen langs de rivier in Jalón en de biologische markt elke eerste zaterdag van de maand op Plaza Mayor in Jalón.
Een sfeermakertje is bar Aleluja in Jalón waar onderstaande opname is gemaakt.

Er zijn diverse accomodaties te huur om fijn vakantie te vieren.

Boek hier uw vakantie accomodatie in de Jalónvallei.

De Jalónvallei ligt aan de Costa Blanca en is niet ver van de kust verwijderd. In slechts een half uur kunt u de stranden van Jávea, Moraira en Calpe bereiken.

Zet hier uw vakantiehuis op Booking.com en betaal de eerste 5 boekingen geen commissie.